A Pawns & Kings című koncertsorozat tizennyolc ország huszonöt városát érinti, november 1-jén indul Hamburgban, december 12-én zárul Londonban. Az Alter Bridge Prágából érkezik Budapestre, a két előzenekar a Halestorm és a Mammoth WHV lesz.

Az Alter Bridge jelenleg hetedik stúdióalbumának felvételein dolgozik, ami a 2019-ben kiadott Walk the Sky lemez folytatása lesz. Utóbbi anyag több mint egy tucat országban vezette a slágerlistát.

A kiemelkedő hangszeres és énektudást felmutató zenekar 2017 októberében már adott koncertet a Papp László Budapest Sportarénában, 2020 nyarán a Barba Negra Trackben lépett volna fel. Az Alter Bridge 2004-es színre lépése óta több mint másfél millió lemezt adott el világszerte, dalaik letöltése eléri a százmilliós számot.

Az együttesben Myles Kennedy énekel és gitározik, Mark Tremonti gitározik és énekel, Brian Marshall játszik basszusgitáron és Scott Phillips dobol. Első lemezük, a 2004-ben kijött One Day Remains rögtön felkúszott az amerikai albumlista első öt helyezettje közé, az anyag a kritikusok és a rajongók tetszését egyaránt elnyerte. A folytatás a 2007-ben kijött Blackbird című album volt, amelyet az AB III (2010), a Fortress (2013), a The Last Hero (2016), majd 2019-ben a Walk the Sky követett. Az Alter Bridge folyamatosan koncertezett, és minden jelentős rock- és metálfesztiválon fellépett az elmúlt másfél évtizedben.

Nyitókép: Alter Bridge/Chuck Brueckmann