A koronavírus-járvány okozta korlátozások miatt új helyszínen és időpontban rendezik meg a Fülesbagoly Tehetségkutató budapesti döntőjét. A verseny augusztus 23-án lesz az Analog Music Hallban.

A Fülesbagoly eredetileg a Kobuci Kertben lett volna a nyár elején, ám akkor még nem tarthatnak zenei rendezvényeket. A könnyűzenei versenyen fesztiválos koncerteket, lemezszerződést, rádiós jelenlétet és tévés fellépést lehet nyerni.

A tehetségkutatóra Magyarországról, illetve magyar lakta határon túli településekről jelentkezhetnek hangszeres előadók, együttesek a könnyűzenén belül bármilyen műfajban és stílusban, legyen az pop, rock, dzsessz, ska, hiphop, blues, metál, reggae, punk, funky, szving, country. Már lehet nevezni az alábbi oldalon.    

A beküldött hangfelvételek alapján megtörténik az előzsűrizés, majd a döntőbe a legjobb tíz produkciót hívják be a szervezők, ahol húsz-húsz perces minikoncertekkel mutatkoznak be a zsűrinek. Az ítészek között van Andásik Remo, a Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) főtitkára, Warnusz Zsuzsa zenész, zenepedagógus, Süli András, a Campus Fesztivál programigazgatója és László G. Gerzson, a Music Channel zenei és programigazgatója.    

A döntősök között 24 nyereményt osztanak ki, többek közt négy fesztiválfellépést (Fekete Zaj, Fehértone Fesztivál, Budaörs Fesztivál, Művészetek Völgye/Harcsa Veronika Udvar), és előzenekarozást is lehet nyerni a Margaret Island előtt. A nyertes ötmillió forint értékű sajtókampányt nyer, élő zenélést a Music Channel Popcity műsorában, emellett részt vehet az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol a fődíj hárommillió forint.    

További díj YouTube-optimalizálás a WMMD-től, rádiós jelenlét, kiemelt megjelenés a Zeneszövegtől vagy arculattervezés a Black biRd által. A tehetségkutatón megválasztják a legjobb férfi és női énekest, a legjobb zenészt, a legjobb dalszövegírót, ők valamennyien Audio-Technica nyereményt kapnak, és egy döntősnek lemezszerződési ajánlatot kínál a Music Fashion.    

A szervezők a nevezési időszakot két hónappal meghosszabbították, így augusztus 5-ig jelentkezhetnek az előadók, zenekarok. A Fülesbagoly Tehetségkutató az Öröm a Zene rendszerében jött létre, a Hangfoglaló Program támogatásával.