Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2020-ban hetedik alkalommal rendezik meg hazánkban a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéjét.  A szervezők április 1-ig várják a népi kézműves alkotóházak, nyitott műhelyek és műhelygalériák jelentkezését az április 5. és 13. között tartandó országos programra, amelyen a helyi népi kézművesség hagyományait és értékeit mutatják be.

A programsorozattal szeretnék ráirányítani a figyelmet a népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák és nyitott műhelyek létére, tevékenységére. A hétvége jó lehetőséget nyújt arra, hogy bemutathassák, milyen fontos hagyományos kulturális értékek hordozói azon helyszínek, ahol a tradicionális kézművességet továbbörökítő mesterek, alkotó közösségek dolgoznak, akik a megörökölt tudás képviselői és megújítói egyben.

Az egyes helyszínek részletes programja az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ) és az alkotóházi egyesület honlapjára kerül fel. A rendezvény ideje alatt országszerte kinyitnak az alkotóházak, műhelygalériák és műhelyek, ahol gyerekek, felnőttek egyaránt megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel.

Nyitókép forrása: nmi.hu