Ismét országos lesz a január 27-től február 4-ig tartó Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF). Debrecenben február 1. és február 4. között a Cinema Cityben vetítik az elmúlt év többszörösen díjazott dokumentumfilmjeit.

A Te tíz éved hogy telt? – teszi fel a kérdést a 2024 januárjában 10. jubileumát ünneplő Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál, a BIDF.  A debreceni programban kilenc film, köztük két Oscar-díjra jelölt alkotás és számos más, rangos nemzetközi elismeréssel kitüntetett dokumentumfilm is helyet kapott.

A témák idén is sokszínűek lesznek. A nézők láthatnak többek között szívmelengető történetet egy izlandi kis falu focipályája köré szerveződő közösségről, egy egymástól elszakított ikerpár rejtélyekkel teli életéről, a modern technológiát emberek megfigyelésére használó autoriter rezsimekről, az orosz-ukrán háborúról, iskolai lövöldözésről, egy világhírű flamenco táncos hirtelen eltűnéséről, vagy éppen egy kiöregedő szépfiú utolsó lehetőségéről a megállapodásra.

A filmeket eredeti nyelven, angol és magyar felirattal vetítik. Minden vetítést egy szakmai beszélgetés követ a film által felvetett témában meghívott szakértőkkel, amelybe a közönség is bekapcsolódhat.

A nyitóképen jelenet a The Home Game című filmből.