A 7. Animascope felvezetéseként az Animáció és Média Design Tanszék online elérhetővé tette az elmúlt évek hat legsikeresebb animációját. Van köztük kísérleti film, dokuanimáció és szatíra is, és mindegyik szép fesztiválkörutat tudhat maga mögött, számos nívós díjjal.

Ács Zsuzsanna Betti című dokuanimációjában egy női taxisofőr gondolatai elevenednek meg életszemléletéről, valamint két közismert hazai taxis megmozdulásról. Horesnyi Máté rendezésében készült a Jacques ámokfutása, avagy mikor veszítjük el bizalmunkat önmagunkkal szemben?, mely egy szabad kompozíciós film a mindennapok abszurd jeleneteiből, Jacques Tati stílusában. Orosz Tina beszédes nevű Mamahotel című animációjában egy fiú bemutatja szerelmét a családjának, de a betegeskedő mama nem örül túlságosan a vendégnek.

Bakos Fanni Papa című kisfilmje szimbolikus történet egy apa és lánya közti kapcsolatról, és a folyamatról, amely során a gyerek megéli szülője elvesztését, a meg nem értéstől kezdve az elfogadáson át az elengedésig. Finta Simon Spirit Walk című kísérleti filmjében a csendes erdő sűrűjében tévedünk el, a fák által homályosan mesélt múltbeli történések kapcsán pedig korábbi események hangulatát élhetjük át. Egy öreg halász és kutyájának története az életről, az elmúlásról és a kettő közti átmenetről Spitzer Fiorella Bardo című kisfilmje.

Kiemelt kép: Papa