A legjobb tévés produkciókat jutalmazó Emmy-díjak átadását szeptemberről januárra halasztotta az amerikai televíziós akadémia.

A 75. Emmy-gálát eredetileg a Fox csatornán közvetítették volna szeptember 18-án, azonban a hollywoodi színészek és írók sztrájkja miatt – amely nem teszi lehetővé, hogy a sztárok díjátadókon vegyenek részt – a ceremóniát más időpontra kellett tenni.

Az amerikai televíziós akadémia bejelentette, hogy 2024. január 15-én rendezi meg az Emmy-díjak átadását, amelyet a Los Angeles-i Peacock színházból élőben közvetítenek.

Eközben a sztrájkoló hollywoodi írók bejelentették, hogy pénteken visszatérnek a tárgyalóasztalhoz a stúdiókkal – közölte az amerikai forgatókönyvírók szövetsége (WGA). A sztrájk május 2-án kezdődött, miután holtpontra jutottak a szervezet és a WGA tárgyalásai egyebek mellett a streaming korszakában méltányos írói javadalmazásról.

Az Emmy-jelöléseket július 12-én hozták nyilvánosságra. A legtöbb, 27 jelölést az Utódlás című sorozat kapta, amelyet a The Last of Us követ 24 jelöléssel és a Fehér Lótusz 23-mal.

Az előzményekről itt írtunk.

A képen a tavalyi nyertes, az Utódlás stábja. Fotó: Frederic J. Brown / AFP