A két felvonásos lélektani krimi egy olyan vidéki főiskola kollégiumába kalauzolja el a nézőket, ahonnan a diákok egy apró csoportja még a tanév végével sem költözik haza. Kilenc fiatal szeretné itt gondtalanul eltölteni a nyarat, kilenc fiatal a felnőttkor kapujában, fiúk és lányok, akik még egyszer utoljára ki akarják élvezni a semmittevés édes gyönyörét. Amikor azonban egyikük kegyetlen gyilkosság áldozatává válik, mindannyian kénytelenek lesznek átértékelni magukban a gondtalan nyár fogalmát, és többen közülük az egész életüket.

Szurdi Miklós rendező ősbemutatója olyan huszonévesek életébe enged betekintést, akiket akár mi is ismerhetnénk. Világukat, problémáikat jól megértjük, örömeiket és bánatukat átéltük magunk is, hasonló kísértésekkel kell megbirkóznunk a mindennapokban, mint őnekik.

Furcsán ismerősek: szomszédaink, unokatestvéreink, volt osztálytársaink, barátaink és barátnőink. Talán még ránk is hasonlítanak. Nekik azonban egy olyan helyzetben kell boldogulniuk, olyan helyzetben kell helytállniuk, amire nem készíthette fel őket sem család, sem iskola. Otthonuktól távol csak magukra számíthatnak és egymásra, még ha ezt nehéz is felismerniük.

A Muharay Színház a fóti Vörösmarty Művelődési Ház színpadán tartja bemutatóját. Fiatal társulata játssza a darabbeli Esthajnal Kollégium első- és másodéves lakóit.