Az idei év utolsó tárlatvezetéseire várják az érdeklődőket november és december folyamán a Petőfi Irodalmi Múzeumba.

A rendhagyó tárlatvezetések sorát a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) több mint egy évtizede sikerrel futó sorozata, a PIM Esti Extra nyitja. Ez alkalommal Kiss Noémi írónő és Szörényi László, a Mészöly Miklós Egyesület elnöke mutatják be az Édes Anna / Trianon 100, valamint a |KÉT PORTRÉ| – Mészöly–Pilinszky 100 című, december végéig nyitva tartó tárlatokat. A PIM Esti Extra idei utolsó kiadására november 24-én, 18 órától kerül sor.

November 27-étől kezdődően négy hétvégén át várja az érdeklődőket a Négyszer Petőfi sorozat, amelyben a PIM múzeumpedagógusai tartanak családi tárlatvezetéseket és foglalkozásokat a költő életét és munkásságát bemutató, év végén búcsúzó kiállításhoz kapcsolódóan. A négy különböző tematikájú, Petőfi életművének különböző vetületeire reflektáló tárlatvezetés tervezett időpontjai: november 27., december 3., december 11. és december 17.   

December folyamán kerül sor a PIM két időszaki kiállításának finisszázsára is: december 2-án irodalmi sétával, illetve összművészeti eseményekkel búcsúzik az Édes Anna / Trianon 100 című tárlat, december 7-én, 17 órától pedig a „Rézbőrű volt az alkony” – A magyar indiánozás nyomában kurátori tárlatvezetésére, illetve az indián hangulatot és kultúrát megidéző kézműves-foglalkozásra várják az érdeklődőket.

A kiállításokon és rendezvényeken kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk használata.

A nyitókép az Édes Anna / Trianon 100 kiállításon készült. Fotó: Kultúra.hu/Csákvári Zsigmond