Janne Teller ifjúsági regényének színpadi adaptációjára próbálnak a színházban.

Janne Teller dán írónak a 2000-es évek elején nagy port kavaró ifjúsági regényét, a Semmit megjelenése után Dániában szinte azonnal betiltottak, majd alig egy évvel később kötelező iskolai olvasmánnyá nyilvánították. Ez a mű egy alapvető kérdésre keresi a választ, arra, hogy mi az élet értelme. A közhelyesnek hangzó téma mögött egy egész generáció identitáskeresésének nehézségei, a környező világ, a média, a látszatvalóságok uralta társadalom útvesztői bontakoznak ki.

A több szempontból is rendhagyónak nevezhető bemutató egyik különlegessége, hogy kifejezetten szabadtérre készült a produkció, amelyet a színház tulajdonában lévő egykori Művész mozi nyári kertjében felállított színpadon játszanak. Ott tartják kedden este 8 órakor a bemutatót.

Az előadás másik fontos sajátossága, hogy Lőrincz Rita mellett a társulat legfiatalabb, az évad elején szerződtetett művészei lépnek színpadra, így a közönség jobban megismerheti a társulat nyolc új tagját: Vadász Bernadett, Hegyi Kincső, Vajda Boróka, Czüvek Loránd, Lajter Márkó Ernesztó, Erdős Bálint, Barti Lehel András és Jancsó Előd színészeket.

Balázs Attila mellett az előadás létrehozásában közreműködtek Iuliana Vilsan jelmez- és díszlettervező, Dilmana Yordanova videó- és vetítéstervező, Cári Tibor zeneszerző, valamint Orbán Enikő dramaturg.

A nyitókép a próbán készült. Fotó: Petru Cojocaru