„Még májusban vettük fel az alapokat, amiről aztán sokat gondolkoztunk, mert ezt nagyon sok irányba el lehetett volna vinni. A középrész még sötétebbnek indult, amit elvetettünk, de az is benne volt a pakliban, hogy sokkal elektronikusabb lesz az egész. Végül is talán jól döntöttünk, mert így egy kellemes, könnyed dalt kaptunk, ami még grancanadás is maradt. Bár ezt inkább majd a közönség dönti el. Zsófi nyár végén azt mondta, hogy olyan utószezonhangulatú a szám. Kellemes, könnyen elindulsz rá, de nem a tipikus nyári sláger” – meséli a zenekar arról, hogy milyen is lett Az idő is késik. 

A zenekar egy éve hozta ki Fénytörés című első nagylemezét. Idén sem pihentek, videóklip és live session is jelent meg az év első felében, augusztusban pedig videóval kísérve érkezett legfrissebb daluk, a Blitz, amit most Az idő is késik követ.

Ezenkívül pedig, ahogy a helyzet engedte, folyamatosan koncerteztek. 

„Az utószezonhangulatot és a folyamatos koncertezést próbáltuk vizuálisan is megfogni. A klipért ismét Balsay Dorina felelt, aki az egész nyarat végigbuszozta velünk, és közben folyamatosan videózott, amiből most klip is készült. Reméljük, hogy a hallgatókban is felidéz majd kellemes nyári élményeket, akár olyat, amiben mi is szerepet kapunk, akár tőlünk teljesen függetlent is” – tették hozzá.

A fellépéssorozat zárása november 27-én lesz, amikor az Instantban a 3. születésnapjukat tartják a Flanger Kidsszel kiegészülve. Ezzel búcsúztatják 2021-et. Terveik szerint megújult szettel térnek vissza tavasz elejére. 

A dalokat fúvósokkal, vokalistákkal és perkával kiegészülve adják elő. Ígéretük szerint különleges látvánnyal is készülnek.

Erdős Viktória
Fotók: Szollár Zsófi