Antoine de Saint-Exupéry és felesége, Consuelo viharos szerelmének történetét dolgozza fel az Astrum Színház produkciója.

A rózsa titkai – Az igaz történet A kis herceg mögött című előadás a Déryné-program hozzájárulásával, a Barangoló Előadás Műhelyben jön létre Földes Tamás, Angyal Anita, Bálint Ádám és Álmosd Phaedra szereplésével, Baku György rendezésében.

Az ősbemutató november 18-án lesz a Pomázi Művelődési Ház és Könyvtárban.

A Déryné-program Barangoló alprogramja a fiatal alkotóművészeknek, pályakezdő társulatoknak és színművészeknek kínál egyedülálló lehetőséget arra, hogy egy mentori programon keresztül önálló produkciót hozhassanak létre.

Az Astrum Színház előadása Antoine de Saint-Exupéry és felesége szerelmi történetét meséli el megismerkedésüktől egészen az író haláláig, sőt még azon is túl. Egyúttal felvillantja A kis herceg ikonikus jeleneteit olyan módon, hogy rávilágít, azok milyen magánéleti aspektusokból táplálkoztak. Az előadás mesevilág és szerelmi dráma különös keveréke, ami fontos gondolatokat fogalmaz meg, de elsősorban a nézők érzelmeire szeretne hatni.

Antoine de Saint-Exupéry-t az Operettszínház egyik legfoglalkoztatottabb művésze, a Kaszás Attila-díjas Földes Tamás kelti életre. „Gyerekkoromban elolvastam, elolvastatták velem A kis herceget, nem igazán értettem. Később egyre többször jöttek szembe a tézismondatok. Akkor azt mondtam magamban: szép, igaz gondolatok. Most, hogy próbáljuk ezt a darabot, érteni vélem” – fogalmaz Földes Tamás.

Consuelót, az író feleségét Angyal Anita alakítja. „Kislányként az első találkozásunkkor nem tetszett A kis herceg, nem értettem. Túl kicsi voltam hozzá. Aztán később, fiatal felnőttként annyira beszippantott, hogy azóta igaz rajongója lettem” – vallotta be a színésznő.

Az előadást Baku György állítja színpadra, aki a Főnix Színház és az RS9 Színház több produkcióját jegyzi. „A lelkeknek talán még soha nem volt akkora szüksége szépségre, az elmének pedig tiszta gondolatokra, mint most. A rózsa titkai című előadásunkban mindez jelen van. A kis herceg története sokakat rabul ejtett már, de írójának és feleségének történetét már jóval kevesebben ismerik. Az előadásban mindezt úgy mutatjuk meg, hogy egyúttal arra is rávilágítunk, hogyan jelentek meg Exupéry magánéletének egyes elemei világhírű regényében. A kis herceg rajongóinak azt kell mondanom, ez szinte kötelező előadás. De várjuk azokat is, akik csak egy érzelmi utazásra vágynak, és szeretik az olyanfajta színházat, ami a szívekig hatol” – fogalmazott a rendező.

Nyitókép: Angyal Anita és Földes Tamás A rózsa titkai – Az igaz történet A kis herceg mögött című előadás próbáján

Fotók: Érdi Róbert