Magyarország egyik legnépszerűbb zenekara, a Bagossy Brothers Company 2013 tavaszán alakult. A tízéves jubileumot az együttes nagyszabású koncerttel ünnepli 2023. március 11-én az MVM Dome első magyar fellépőjeként.

A 2013 májusában alakult, máig változatlan felállásban játszó gyergyószentmiklósi zenekar népszerűsége gyors ütemben emelkedett. A Bagossy Brothers Company energikus, közönségcentrikus koncertjeivel rövid idő alatt vált az egész Kárpát-medencei magyarság egyik legnépszerűbb zenekarává. A csapat eddigi pályafutása során négy nagylemezt, egy szimfonikus koncertlemezt, egy kislemezt, számtalan klipet és egyéb anyagot jelentetett meg. A zenekar minden albuma többszörös aranylemez, míg a 2019-ben megjelent Veled utazom hatszoros platinaminősítést ért el, melynél Magyarországon nincs magasabb lemezeladási fokozat.

A jubileumi koncerten olyan produkciót szeretnének a színpadra tenni, ami a zenekar számára is kihívás lesz. „Már tíz éve járjuk ezt az utat, mégis azt hiszem, hogy csak most kezdődik el igazán. Még ott vannak a csillagok, amiket bizony le kell hozni. Azt hiszem, kijelenthetem, hogy tíz éve várunk erre a koncertre. Minden zenekar számára vannak mérföldkövek és olyan kerek számok, amik csak egyszer következnek be egy életöltő alatt. Ez a koncert egy kiemelten fontos pillanat lesz a számunkra. Új dalokkal, új látvánnyal, sok meglepetéssel készülünk” – fogalmazott Bagossy Norbi.

A Bagossy Brothers Company jelenleg a 2023 elején megjelenő ötödik lemezén dolgozik, nemrégiben pedig legújabb daluk, az Álljunk össze is megjelent.

Nyitókép: Bagossy Brothers Company