Bács Zoltán, az egyetem kancellárja elmondta, hogy már két évtizedes a kapcsolatuk a ZeneTheatrummal, de eddig főként csak helyet biztosítottak a produkcióiknak az egyetemi Lovarda kulturális központban.

A kapcsolat most új szintre emelkedett, amit a névváltozás is jelez: az oDEon-ZeneTheatrum első saját, önálló produkciójában egyetemisták és az egyetem gyakorló általános, illetve középiskoláinak diákjai is fellépnek.

A Diótörő 2.0 klasszikus mese 21. századi gyerekekre szabott musicalben a digitális világ jellegzetességei éppúgy jelen lesznek, mint a babák szimbolizálta hagyományos értékek.

A darabban három 8-10 éves testvérpár alakítja a főszerepet, kalauzolja a nézőket a digitális világban, amit öt óriás kivetítőn követhetnek a résztvevők, és választhatnak az „egerek és a babák között”. Fellép az est során Bodrogi Gyula, a nemzet színésze is.

A megyében 1700 családból kiemelt gyermek él nevelőszülőknél, lakó-, vagy gyermekotthonokban, számukra nagy élményt jelent minden évben a ZeneTheátrum produkcióját megtekinteni. Az idén minden korábbinál több, ezer gyerek lehet részese az előadásnak a Főnix csarnokban.