fbpx

Az Oscar női változatát viszi színre a Jókai Színház

A Sylvester Stallone főszereplésével készült népszerű vígjáték, az Oscar női változatát viszi színre a Békéscsabai Jókai Színház. A Lady Oscar című kamaradarabot Radó Denise rendezi. A történet a '30-as évek maffiavilágából napjaink divatvilágába került át.

Seregi Zoltán színházigazgató a próbafolyamat kezdetén elmondta, hagyomány, hogy a Sík Ferenc Kamaraszínházban a két bemutató közül az egyik „fergeteges komédia”. Legutóbb a Furcsa pár női változatát vitték ott színre, most egy újabb „női darab” következik.

Radó Denise rendező – aki a filmben Lisa Provolone szinkronhangja volt – üdvözölte, hogy híres, jól megírt darabokat áttesznek női változatba, mert, mint mondta, mindig kevesebb a női szerep. A főszereplő Clara szerepe „sokoldalú, hatalmas amplitúdóval lehet játszani, jutalomjáték ez egy színésznőnek” – fogalmazott. A főszereplőt alakító Komáromi Anett hozzátette: tartás kell ehhez az erős jellemű, kemény, a külsőségekre nagyon adó karakterhez.

A darab követi a film konfliktusait. A helyszín napjaink  high-tech luxuslakása. Ám még az okosotthon is megbolondul: a robotporszívó és a légkondi elindul magától, hogy minden fokozza Clara idegállapotát – mondta Egyed Zoltán díszlettervező. Csík György jelmezei szavai szerint „nagyon extravagánsak, különlegesek, picit elrajzoltak, picit talán túlzóak, szoborszerűek lesznek”.

A darabban minden egy gyanútlan szombat reggel kezdődik, amikor a kis könyvelőgyakornok beállít a félelmetes divatdiktátorhoz, a Lady Mode híres tulajdonosához, hogy fizetésemelést kérjen, mert szeretne megnősülni. Clara Barnier, a hajdani modell hallani se akar róla, főleg, miután kiderül: a fiatalember az ő lányát venné el, akivel a mamának egészen más, nagyratörő tervei vannak. Ám Nathan nemcsak lánykérőben van, hanem azt is beismeri, hogy milliókat sikkasztott. Erre a jövendőbeli anyós a rendőrséggel fenyegeti, de amikor kiderül, hogy mindez abból a jövedelemből származik, amelyet a cégben feketén szereztek, csak a beleegyezés marad Clara számára, pláne, hogy a lánya bevallja: gyereket vár. Közben felbukkan Oscar is, aki ahelyett, hogy megoldaná a bonyodalmakat, csak újabb félreértéseket zúdít a szereplők nyakába. És még ott egy táska – tele milliókat érő ékszerekkel.

Komáromi Anett mellett Nagy Róbertet, Csomós Lajost, Katkó Ferencet, Veselényi Orsolyát, Csonka Dórát és Kiss Viktóriát láthatják a nézők február 9-10-11-én Szentesen, a Tóth József Színház és Vigadóban, és a tervek szerint április 1-jén, az energiaválság miatt elrendelt három hónapos szünet után Békéscsabán.

Fotó: Bere Mátyás

A rovat további cikkei