fbpx

Az ötéves Nagy Emma Quintet Harcsa Veronikával a Zeneakadémián

Ötödik születésnapját ünnepli a Nagy Emma Quintet április 12-én a Zeneakadémia Solti termében. A kétórás koncerten vendégként Harcsa Veronika is fellép.

A hazai jazzszíntér izgalmas formációjának ünnepi koncertjén debütál a Return című  EP. A Bartók Konzervatórium növendékeiből 2018-ban alakult zenekar rövid idő alatt a műfaj egyik kiemelkedő együttesévé nőtte ki magát. Bemutatkozó, Set to Face című lemezük 2019-ben, az ezt követő Low Frequency Oscillator 2020-ban jelent meg. Harmadik, Synced című anyaguk tavaly tavasszal a rangos svájci Unit Records kiadó gondozásában jött ki. Számos belföldi koncertjük mellett felléptek Olaszország, Lengyelország, Szlovákia és Spanyolország különböző versenyein és fesztiváljain.

Legújabb EP-jüket idén februárban vették fel, április 12-én a Zeneakadémián először fogják élőben végigjátszani. A lemez a Gyányi Marcell és Szabó Dániel Ferenc által működtetett Morotva Records gondozásában április 21-én jelenik meg.

„A Return öt dalának koncertszerűbb lesz a lüktetése az eddigi felvételeknél, műfajbeli dinamikája széles skálát ölel fel a halk balladáktól a tizenhárom nyolcados zúzásig. A kvintett hangzásának most is kiemelten fontos tényezője, ahogyan a tagok sokféle zenei háttere egységgé forr” – szerepel az ajánlóban. Az anyagon egyenlően hangsúlyos hullámokban hallhatóak kemény dobgroove-ok, szabad improvizáció, dal formájú kortárs kompozíciók, valamint egyéb, alternatív megoldások.

A kvintettben Nagy Emma énekel, Cseh Péter gitározik, Oláh Krisztián zongorázik, Dénes Ábel bőgőzik, Klausz Ádám dobol.

Nyitókép: Nagy Emma Quintet. Fotó: Kis Kata

A rovat további cikkei