Nem csupán a színházszakmai közvéleményt foglalkoztatja a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltása, ezért az átalakulást, a folyamatot és az intézmény aktuális helyzetét az idei évadban több alkalommal, belső és külső nézőpontból is elemzik.

Derényi András felsőoktatás-kutató és fejlesztő több hazai és nemzetközi felsőoktatási projektnek, kutatási és fejlesztési programnak résztvevője, vezetője, számos hazai felsőoktatási intézményben stratégiai, fejlesztési tanácsadó, a MOME rektori megbízottja.

Bagossy László lemondott a Színházművészeti Intézet vezetéséről, akárcsak Upor László rektorhelyettes, Novák Eszter oktatási rektorhelyettes, Németh Gábor rektori tanácsadó, Balázs Gábor, a Film és Média Intézet vezetője, valamint a szenátus valamennyi választott tagja. Felmondási idejük szeptember 30-án járt le.

Szeptember 30-án, az M5 egyik műsorában jelentette be Vidnyánszky Attila, az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, hogy a Pesti Magyar Színház igazgatója, Zalán János lesz az SZFE oktatási rektorhelyettese, míg Novák Emil operatőr, filmrendező általános rektorhelyettesként kezd dolgozni.

A meghívott vendégeket Seres Gerda újságíró, a Kultúra.hu munkatársa kérdezi. A beszélgetés végén ezúttal is lesz mód arra, hogy a közönség feltegye a kérdéseit. Az esemény helyszíne a Katona József Színház (K:antin), kezdési időpontja 17 óra.

Az eseményt a járványügyi szabályok betartásával, kötelező maszkviseléssel és testhőmérséklet-méréssel rendezik.

A Jó kérdés beszélgetéssorozat támogatói az NKA és az MMA. Az esemény ingyenes, a Papageno oldalán élőben követhető.