A fesztivál színházi versenyprogramjában tizennyolc előadást tartottak a teátrum nagyszínpadán és Krúdy Kamarájában, valamint a szabadtéri színpadon. A Koltai Róbert színművész vezette négytagú zsűri tíz kategóriában hirdetett győztest.

A nagydíjat elnyerő Madách Színházat duplán jutalmazták, mivel a legjobb díszletért járó elismerést Rózsa István, a társulat díszlet- és jelmeztervezője kapta meg. A legjobb rendezésért Ujj Mészáros Károlyt, a Centrál Színház Büszkeség és balítélet két színészre című előadás rendezőjét jutalmazták, a kamaraszínpadi előadások közül pedig az Aranytíz társulata által színpadra állított Egyfelvonásos komédiákat ítélte legjobbnak a zsűri.

A legjobb férfi és női főszereplő a kaposvári Csiky Gergely Színház Buborékok című darabjában játszó Szalma Tamás, illetve Bata Éva (Egyfelvonásos komédiák, Aranytíz) lett, az epizódalakításokért Ficzere Béla és Messaoudi Emina színészeket jutalmazták, mindketten a Neptun Brigád Benne vagy című darabjában nyújtottak maradandó alakítást.

A legjobb jelmezért adható díjat Berzsenyi Krisztina, a Csiky Gergely Színház jelmeztervezője kapta, az idei életműdíjat pedig Mucsi Zoltán veheti át, aki ezen a fesztiválon a Nézőművészeti Kft. és a Szkéné az Eleven éjszaka című közös előadásában lépett színpadra.

Az elismerést jelképező üvegszobrokat saját közönségük előtt vehetik majd át a díjazott társulatok és művészek.

Kiemelt fotó: www.madachszinhaz.hu