Idén is megrendezik a Magyar Filmszüretet Debrecenben: a legújabb magyar filmek seregszemléjére január 25. és február 4. között várják a közönséget a 111 éves Apolló Moziba. A vetítések után közönségtalálkozókat is rendeznek.

Az idei Magyar Filmszüreten 11 napon át több mint harminc filmet mutatnak be, és 16 közönségtalálkozót szerveznek. Fejér Tamás, az Apolló Mozi vezetője megjegyezte: most fordul elő először, hogy a fesztiválon nem tudják az összes új magyar filmet bemutatni, mert tavaly olyan sok hazai alkotás születetett, hogy több film levetítése nem fér bele a 11 napos programsorozatba.

A már bemutatott legújabb magyar filmek mellett premier előtti vetítésen láthatja a közönség a Lefkovicsék gyászolnak, a Keskeny út a boldogság felé, az Árni és a Nyersanyag című alkotásokat.

A filmszüret látogatói válogathatnak majd romantikus filmek (Szerelem lábujjhegyen), animációk (Műanyag égbolt, Kojot négy lelke), drámák (Hat hét, Magyarázat mindenre, Elfogy a levegő), vígjátékok (Cicaverzum), thrillerek (Mesterjátszma) és hősfilmek (Hadik) között.

Törőcsik Franciska színésznő és Ljasuk Dimitry filmrendező, színész, a 8. Magyar Filmszüret védnökei egybehangzóan a vetítések utáni közönségtalálkozók fontosságára hívták fel a figyelmet, és arra biztatták a nézőket, hogy kérdezzenek minél többet az alkotóktól, mert a közönség véleménye fontos visszajelzés számukra a munkájukról.

Nyitókép: Törőcsik Franciska színésznő, mellette Ljasuk Dimitry filmrendező, színész, a 8. Magyar Filmszüret védnökei a Magyar Filmszüretről tartott sajtótájékoztatón a debreceni Apolló Moziban 2024. január 15-én. Fotó: Balázs Attila / MTI