A sátorba visszatér a Recirquel téli újcirkusz-meséje, a Kristály: az újcirkuszi előadás december 14. és január 5. között összesen 28 alkalommal lesz látható.

Hétvégente délelőttönként a legkisebbeké lesz a porond, akiket az ünnephez kapcsolódó bábelőadások és gyerekkoncertek várnak. A Mesebolt Bábszínház Holle anyó történetét kelti életre, a Harlekin Bábszínház zenés maszkjátéka pedig Jézus születését meséli el.

Harlekin Bábszínház
Forrás: MüPa/ Gál Gábor

A Kaláka Betlehemes koncerttel jelentkezik, a Hahó együttes adventi ökobuliján a gyerekek a környezettudatosság alapjait is megismerhetik, míg a Kéknyúl Family matiné rock koncertet ad. Az esti órákban a sátor műsora a felnőtteknek kedvez: a magyar folk- és világzenei színtér egyik legnépszerűbb énekese, Bognár Szilvia férjével közösen életre hívott formációjával érkezik, amelynek repertoárjában magyar, cigány, bolgár és görög dalok szólalnak nem szokványos felállásban, illetve hangszerelésben.

A Benkó Dixieland Band régi-új zenekara karácsonyi dixie-kalandozással vár.

Hétköznaponként a Müpa partneriskoláinak szervezett programok színesítik a sátor kínálatát. Az általános iskolások többek közt Szalóki Ági, a Veronaki zenekar, Malek Andi és az EszeMent Band, illetve Mihályi Réka és zenekara koncertjén vehetnek részt.

A csaknem 350 négyzetméteres Müpa Jégpályán egyszerre akár 80 ember is korcsolyázhat. Az ingyenes jégpálya az időjárástól függően egészen januárig üzemel majd.

A Müpa Kultúr Kültér programjairól bővebben ezen a honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők.

Kiemelt fotó: Recirquel, forrás: Müpa