fbpx

Az ünnepi készülődés jegyében koncertezik a Kaláka határon innen és túl

November végétől a Vannak vidékek című, Bogdán Zsolttal közös Kányádi-estjével és a Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című karácsonyi koncertjével utazik az együttes a szélrózsa minden irányába.

A Kalákánál a nyolcvanas évek óta nincs koncert Kányádi-dal nélkül. Sándor bácsi meghatározó atyai jóbarát lett az életükben. Sok verset ajánlott, hogy dal szülessék belőle, sokat utaztak együtt, számtalan emléket, mondást, történetet őriznek vele kapcsolatban.

A Kaláka együttes a pályafutásának 50. évébe lépve elhatározta, hogy Bogdán Zsolt kolozsvári színművésszel közösen előadást tart Budapesten a Vigadóban és a Kolozsvári Állami Magyar Színházban, melyen Kányádi Sándor verseit hallhatja a közönség. Az előadás elkötelezettsége és fogadtatása arra készteti az előadókat és az előadás szervezőit, hogy a produkciót a jubileumi évad után is műsoron tartsák. Az esttel november végén Kiscsőszön, Szombathelyen, majd Budapesten a Hagyományok Házában lépnek fel.

A Kaláka együttes karácsonyi hangversenyének kerete egy betlehemes játék. A műsorban elhangzanak magyar és más nemzetiségű karácsonyi népdalok, régi egyházi énekek, karácsonyi versekre írott Kaláka-dalok. A Szabad-e bejönni ide betlehemmel? című lemez 1987-ben jelent meg, azóta járnak a Kaláka-betlehemesek adventkor házról házra, templomról templomra, iskoláról iskolára, színházról színházra. Decemberben a koncert tíz alkalommal hallható a karácsonyi koncert az ország számos pontján, emellett Brüsszelbe, Ausztriába és Szlovákiába is elviszik az előadást.

Nyitókép forrása: Kaláka

A rovat további cikkei