fbpx

Az Urániában vetítik a METU végzőseinek filmjeit

A Budapesti Metropolitan Egyetem animáció, valamint mozgókép területen végzős hallgatóinak alkotásait idén is az Uránia Dísztermében láthatja először a nagyközönség.

A kétnapos eseményen a legfrissebb alap és mesterszakos diplomafilmek várják a műfajt kedvelő közönséget. A fiataloknak és felnőtteknek is szóló kreatív filmválogatás széles műfaji skálán mutatja be azokat a gondolatokat, amelyek az elmúlt időszakban a hallgatókat foglalkoztatták, többek között az elmúlás, autizmus, függőségek vagy az etikus poligámia. A filmek a METU 2022-es animációs és mozgóképes képzések diplomaévének legkiemelkedőbb kreatív munkái.

A február 1-jén 18 és 19:30 között megrendezendő Animascope-on az animáció szakosok mutatkoznak be. A filmek angol felirattal láthatók. Február 7-én 18 és 22 óra között kerül sor a Cinemascope-ra, a Mozgókép Tanszék legjelentősebb nyilvános eseményére. Az izgalmas és a fiatalságot aktuálisan érdeklő témákra épülő filmek műfaji és tematikus értelemben is rendkívül sokrétű alkotások. A filmek többsége most először látható nagyvásznon.

Mindkét esemény ingyenes.

Nyitókép: Részlet Fodor Eszter Páfrány című filmjéből

A rovat további cikkei