A  2021/2022-es évadban is a műfaji sokszínűségre törekszenek, több kortárs mű feldolgozása szerepel a repertoáron.

A legkisebbeket, azaz a bölcsődéseket és a kiscsoportos óvodásokat Pöttöm színházba várják. Ezek többnyire szöveg nélküli, 25 perces ritmusjátékok, amelyeket igény szerint „házhoz is visznek”. Idén a zenés-táncos Hej tulipán, tulipán, a Kocka-varázs és a Jujj, jön a rongymacska darabokat mutatják be ebben a körben.

Jelenet a Hej tulipán, tulipán című előadásból. Forrás: Békéscsabai Napsugár Bábszínház Facebook-oldala

A kicsit nagyobb óvodásokat október végén a Bagoly, aki félt a sötéttől, februárban az Állatok farsangja, áprilisban A virágot lépő lány című darabokkal várják, az alsó tagozatosoknak pedig a Pán Pétert ajánlják.

Repetoáron marad egyebek mellett a Bolondos mesék, A világszép nádszálkisasszony, A helység kalapácsa vagy az Évszakok. Hétvégente folytatódnak a Babaszínház és a Napsugaras Délutánok bérleten kívüli sorozatok.

Amennyiben a járványhelyzet engedi, hetedik alkalommal rendezik meg a Bábos drámaíró versenyt, amikor három író egyetlen éjszaka alatt, megadott témára egyfelvonásos, gyerekeknek szóló bábjátékot ír, majd azt három rendező három bábszínház tagjaiból összeállított csapattal három nap leforgása alatt állítja színre.

Jövő június végén pedig a négynapos 18. Nemzetközi Bábfesztivált hoznák a békési megyeszékhelyre a tervek szerint.

Nyitókép: jelenet A világszép nádszálkisasszony című előadásból. Forrás: a Békéscsabai Napsugár Bábszínház Facebook-oldala