Az igazgató kifejtette: a kínálatban egyebek mellett szerepel az egészen kicsiknek szóló, szöveg nélküli Miau című mesedarab, a macedón Miliana Lenak rendezésében. A kisiskolás korosztályhoz szól egyebek mellett a kötelező olvasmányaikat feldolgozó Kinizsi Pál című darab, Szőke Kavinszki András rendezésében. Hozzátette: a vásári elemeket felvonultató históriás játék bábszínházi keretek között és szabadtéren is előadható.

A Finnugor Kulturális Főváros rendezvényeihez csatlakozva mutatja be a bábszínház A medvefiú című mesét, Kaszás Villő rendezésében. Az előadás zeneszerzője Mizsei Zoltán ? közölte. Kardos Tünde rendezte a fiatal alkotók által színpadra állított Békakirályfi című produkciót, a kesztyűs bábokkal előadott Rút kiskacsa című mese pedig az évad negyedik bemutatója lesz. Ez utóbbi Zalán Tibor húsz évvel ezelőtt írt első bábjátéka ? mondta Székely Andrea.

Az igazgató elmondta azt is, hogy láthatja a közönség A dühös lovag című, marionettbábokkal előadott koncertet, melyet Lackfi János írt, rendezője Oláh Horváth Sári. Ezen kívül bemutatják Sándor Anna A Nap és a Hold című meséjét, amelyben hangszerek szerepelnek majd bábként, köztük egy afrikai dob.

A szatmárnémeti bábszínházból érkezik A három kismalac és a farkasok, amely A három kismalac, valamint A kismalac és a farkasok című ismert klasszikus mesék ötvözete ? tette hozzá Székely Andrea.

Az igazgató közölte: szeptember 16. és 18. között rendezik meg a Kabóca Bábszínházban a Mesefesztivált, melynek keretében pedagógusoknak szóló dramaturgiai foglalkozást szerveznek. Ezen kívül egy utaztatható planetárium érkezik a fesztiválra, amelyen a gyermekeket szakemberek vezetik be a csillagászat rejtelmeibe. A közönség láthatja Az égig érő fa című mesét a Nagyváradi Szigligeti Színház előadásában, valamint a Hófehérkét, amely a Buboréka Bábszínház vendégjátéka ? fűzte hozzá Székely Andrea.

 

Forrás: MTI

Fotó: Álomszövők, kabocababszinhaz.hu