fbpx

Bach mindenkinek – 60 településen 150 ingyenes koncert

Március 16-tól idén nyolcadik alkalommal rendezik meg Johann Sebastian Bach születésnapja alkalmából a Kárpát-medence immár legtöbb helyszínre eljutó rendezvénysorozatát, a Bach Mindenkinek Fesztivált.

„A járvány miatt az elmúlt két évben nagyrészt online zajlottak a Bach Mindenkinek Fesztivál (BMF) koncertjei, ezek 2021-ben így is 200 ezer emberhez jutottak el. Idén mi lehetünk az első nagyfesztivál, amely élő közönség előtt valósul meg” – mondta Kovács Zalán László tubaművész, fesztiváligazgató az Erkel Színházban tartott keddi sajtótájékoztatón.

2019-ig a fesztivál teljes programja a Bach születésnapját körülvevő két hétben zajlott, azonban az idén már a pandémia két évének tanulságait hasznosítva a BMF innovatívan, hibrid fesztiválként az egész évet átfogva szolgálja határokon belüli és túli közönségét. Egyaránt jelen lesz az online térben, a koncerttermek világában és szabadtéren.

A Bach Mindenkinek Fesztivált az ingyenes látogathatóság mellett mindenkor a minőség melletti elkötelezettség és az innováció iránti nyitottság jellemezte, amit a Magyar Fesztiválszövetség a legjobb hivatalos komolyzenei rendezvénysorozatokat jutalmazó Fesztiváldíjával ismert el.

A fesztivál az év végéig zajlik, a fő időszak március 31-ig tart. A március 16-i nyitókoncerten a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának hallgatói játszanak, 20-án a Budai Várban koráléneklés lesz, 27-én a tatai Esterházy-kastélyban, 29-én a Gödöllői Királyi Kastélyban lesz koncert.

A fellépők között lesz mások mellett Medveczky Ádám, Hegedűs Endre, Pitti Katalin, Rohmann Ditta, a Magyar Állami Operaház énekkara és zenekara, a Nemzeti Énekkar és a Budapesti Fesztiválzenekar.

Nyitókép: Bach Mindenkinek Fesztivál

A rovat további cikkei