A MOL Nagyon Balaton kockás pokrócos utazófesztiválja június 14. és 16. között Tihanyba érkezik. Napközben a város ismert és rejtett kincseit lehet felfedezni, esténként pedig az elektronikus zenéé a főszerep: a berlini Jan Blomqvist és a francia Worakls mellett hazai előadók is színpadra lépnek.

Kép forrása: MOL Nagyon Balaton
Kép forrása: MOL Nagyon Balaton

A Balaton Piknik a nemzetközi elektronikus zenei színtér két kultikus előadóját is elhozza Tihanyba. Fantasztikus hangja mellett Jan Blomqvist minimal tematikájú szettjeinek legnagyobb erőssége a sokszínűség: zenéi egyszerre melankolikusak és euforikusak, hűvösen távolságtartók, ugyanakkor szívet melengetően poposak. A klasszikus zenét az elektronikus ritmusokkal ötvöző francia DJ, Worakls két legismertebb dala, a Salzburg és a Porto képviseli. Szettjeiben a lágyabb techno jól megfér a filmzeneszerű dallamokkal és az eklektikus ütemekkel. A hazai előadók közül pénteken Souveq, Infragandhi, ajsa luna, Sobek & Mulya, Justrice és a Secret Factory, szombaton Galactic Jackson, Lenny Lenoks, Vojnits Alíz X Monkeyneck, Deva, Chriss Ronson, Metha, illetve a Robert Makai & Dubecticut formáció táncoltatja meg a placc közönségét.

Napközben vezetett túrák keretében lehet felfedezni a környéket, és mivel már virágzik a levendula, ezen a hétvégén elindul a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szedd magad akciója is. A fő helyszínen, a Tihanyi Piac Placcon szombaton piac, vasárnap művészpiac várja a piknikezőket, akik Balaton környéki termelők kiváló minőségű élelmiszereiből, kézműves termékek, régiségek és művészeti alkotások közül is válogathatnak, miközben a Virtuózok tehetségeit és délutáni DJ-szetteket is meghallgathatnak. Repertoárjuk a klasszikus kompozícióktól a tangó szenvedélyes ritmusain át és a barokktól a kortárs éráig terjed.

Azok, akik nem szeretnének lemaradni a foci-Eb mérkőzéseiről, óriáskivetítőn követhetik a meccseket, többek között a szombat délutáni Magyarország–Svájc találkozót. A Staropramen Gasztro Udvarban pedig a Balaton legjobb éttermei közül az EPL Bisztró, a Kistücsök, a Rolling Chef, a Bistro Sparhelt és a John’s Pub Creative Kitchen menüit lehet végigkóstolni. A Balaton Piknik idején a Tihany és Szántód között közlekedő kompok meghosszabbított menetrenddel járnak, így a déli partról is könnyen elérhető az esemény.

További információ itt olvasható.