fbpx

Balázs János Dohában lép fel a Katari Filharmonikusokkal

Balázs János Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar zongoraművész pénteken Dohában lép fel a Katari Filharmonikusok vendégeként. Az esten Liszt legfőbb műveit adják elő Pablo Mielgo spanyol karmester vezényletével, a Cziffra 100 programsorozat részeként.

A Cziffra György-emlékév programjainak következő állomásán Katarban csendül fel Liszt I. zongoraversenye, amelyet a szerző több mint 25 év alatt formált véglegesre, de hallható lesz a Les Préludes, Liszt szimfonikus költeményei közül a legismertebb mű is. A koncertnek a Katarban épülő, Katara nevű kulturális faluban található operaház ad otthont.

A multikulturális Katari Filharmonikusok muzsikusai tucatnyi államból érkeztek az öböl menti országba, több magyar zeneművész is tagja a zenekarnak, elsősorban a fúvósok között. A Katari Filharmonikusok zenekar rendszeresen foglalkoztat nemzetközi sztárokat, és a Közel-Kelet mellett a világ leghíresebb pódiumain lép fel.

További nemzetközi fellépésekkel folytatódnak a Cziffra György-emlékév programjai. Katar után Stuttgartban, Varsóban és Bécsben vendégszerepel Balázs János más magyar művészekkel és az általa mentorált fiatal tehetségekkel. A koncerteken a zene szabadságának jegyében a klasszikus zene és klasszikus zenei improvizáció mellett más műfajok is szerepet kapnak.

A rovat további cikkei