fbpx

Barbra Streisand örök – Örökzöldek szimfonikus zenekarra

A világ szimfonikus zenekarai közül nagyon sok kóstol bele más műfajokba. A Pannon Filharmonikusok, mondhatni, „organikusan” járja ezt az utat. A hatalmas sikerrel, telt házzal futó ABBA-koncertek után Vass András állandó karmester ismét biztos kézzel nyúlt egy újabb zenei világ felé. Az idén éppen 80 éves Barbra Streisand világhírű dalait „öltöztette” szimfonikus köntösbe.

A megvalósításban ez alkalommal is Illényi Péter karmester a partnere, közreműködik Király Linda, Király Viktor és Veres Mónika Nika. A Valentin-napra időzített koncertek a Kodály Központban ez alkalommal sem csak zenei élménnyel várják a közönséget.

Nem csak a szerelmes zenék szerelmeseinek vagy azoknak ajánlotta koncertjeit a pécsi zenekar, akik Valentin-nap alkalmából lepik meg a párjukat. Különleges és magas minőségű programot kínál minden korosztálynak és érdeklődőnek, hiszen az idén 80 éves színész-, énekesnőt, Barbra Streisandot idézi meg a program, aki nemcsak előadó, rendező, forgatókönyvíró és producer, hanem elismert zeneszerző is.

A nagyszerű filmekben szereplő Barbra a legtöbb zenei albumot eladott művész, aki kétszeres Oscar-díjas, háromszoros Golden Globe-díjas és többszörös Grammy-díjas előadó. Saját és mások dalaiban lehetősége volt mély érzelmekről, szerelemről, boldogságról vagy akár keserűségekről, kudarcokról énekelni. A slágereket elgondolkodtató mondanivaló hatja át. A Pannon Filharmonikusok koncertjén ismét különleges szimfonikus hangszerelés teljesíti ki a zeneszámokat, amely ez alkalommal is Vass András karmester munkáját dicséri.

Az esten más híres szerzők világsláger dalai is felcsendülnek, többek között Louis Armstrong vagy George Gershwin szerzeményei. A fellépő előadóknak is lehetőséget adnak ezek a dallamok arra, hogy az itthon és a nemzetközi színtéren is elismert tehetségüket új fénytörésben mutassák meg.

Király Linda és Király Viktor, valamint Veres Mónika Nika lép a Kodály Központ színpadára nagyszerű vokalistákkal, hogy a karizmatikus amerikai énekes, dalszerző örökérvényű slágereit a pécsi közönségnek bemutassák. Előadásukban elhangzanak a legnagyobb dalok, így a Woman In Love vagy a Hello, Dolly! is.

A zenekar által felkért művészek, Király Linda és Király Viktor a nemzetközi és a hazai zenei élet elismert előadói. Linda több zenei díjat elnyert már, a nemzetközi porondon is elismert énekesnő és dalszerző, akinek védjegye lenyűgöző, ötoktávos hangterjedelme. A zeneipar legnagyobb művészeivel és producereivel dolgozott együtt. Viktor szintén dalszerző is, énekesként 2008-ban megnyerte a Megasztár szériáját és lett az Év hangja.  Több lemeze jelent meg, slágerlistás dalokat jegyez. 2015-ben az amerikai The Voice műsorban a legjobb 10 közé jutott, 2019-ben pedig megnyerte a legjobb hazai előadónak járó MTV Europe Music Awards díjat. Veres Mónika Nika előadói munkáját pályája során több szakmai elismeréssel díjazták, többek között 2000-ben az év felfedezettje kategóriában eMeRTon-díjat kapott a szakmai zsűritől, majd 2011-ben elnyerte a Fonogram-díjat is.

A február 14-i előadás telt házas, de február 15-re még kaphatók belépőjegyek, tette közzé a zenekar. Figyelmes gesztusként ingyenes dísztasakban adják át a jegyeket a vásárlóknak.

A Pécsett évek alatt immár társadalmi eseménnyé vált Valentin-napi koncertjükön nemcsak a zenei élménnyel, hanem emlékezetes programokkal is várja a közönséget a zenekar. Hihetetlen nagyításban színes íriszfotót készíthetünk a Coloris jóvoltából, de hogy a saját szemünk „világát” adjuk a kedvesnek vagy az övét tesszük el mi emlékbe, csak rajtunk múlik. Ha szerencsénk van, a fotózást ajándékba meg is nyerhetjük az esten. A KIKO Stúdió által berendezett két fotósarokban megörökíthetjük az este legjobb pillanatait. Illatérzékeinket is kényeztethetjük, hiszen a zenekar jubileumára készült elegáns kézműves női és férfiparfümmel, Bálint Csaba parfümőr alkotásával is meglephetjük kedvesünket vagy akár saját magunkat. A fotósarokban készült legsikerültebb fotókat a zenekart bejelölve megoszthatjuk a közösségi médiában, egy kis zenekari zsűri a legjobb fotót egy parfümmel díjazza. A Főnix Pizza felajánlásából mindkét este 5-5 Pannonicum pizza-kupont sorsolnak ki a közönség soraiban.

További részletek a www.pfz.hu oldalán.

A koncert az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET) támogatásával valósul meg.

Forrás és fotó: Pannon Filharmonikusok

A rovat további cikkei