Kis Róka az elmúlt évek során radikálisan kilépett az alapvetően ábrázoló, figuratív és narratív festészeti keretek közül, amelyek művészetét a diplomázása óta meghatározták. Az új festmények szinte teljesen levedlették azt a vizuálist, ami ironikus, vagy még inkább szarkasztikus tükröt tartott az újkori európai figurális festészeti tradíciónak. Az alkotó új képei már a 21. század ösztönös gesztusfestészetének lehetőségeit kutatják.

Az AQB-ben rendezett kiállítás lesz a művész első nagyobb léptékű bemutatkozása, ahol e változások nyomon követhetőek. Ugyan új művein néhol még „egyensúlyozásra” használ absztrakt geometrikus háttereket, de aztán azokat is zárójelbe vagy idézőjelbe teszi, ahogyan mutálódó önarcképeit is.

Lion Tail

Festményeinek világa ugyan megváltozott, de nem lett derűsebb. Az ironikus narratíva és a humor eltűnt a képekről, és átadták a helyüket az alakok teljes bomlásának és felszámolásának. Kis Róka Csaba minden festészeti bizonyosságot megszüntet új festményein, a New Disorder pedig a művész eddigi legbátrabb és legkíméletlenebb kiállítása.

A kiállítást Szabó T. Anna nyitja meg, a kurátor Fenyvesi Áron.

Nyitókép: Green Piece of Shit