Második éve tér vissza Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós a Kártyajáték című produkcióval Zsámbékra. A közönség egyik legkedvesebb előadása augusztus 27-én lesz látható a Zichy-kastély udvarán, ezzel zárul a Zsámbéki Nyári Színház jubileumi 40. évada.

Ebben az évadban három bemutatót vittek színre. Még januárban a Cseh Tamás 80 – Füst a szemében produkciót Vecsei H. Miklóssal, Szabó Balázzsal és Ratkóczi Hubával láthatta a közönség; az előadás a budapesti bemutató után nyáron a szabadtéri színpadon is vendégeskedett. Valamint két Lackfi-bemutató is része volt a programnak: bemutatták a helyben élő költő-író új regényének, a Rockynak színpadi változatát a szerző és Szirtes Edina Mókus, valamint Vecsei H. Miklós közreműködésével, augusztusban pedig a Milyenek a magyarok? könyvének koncertszínházi előadása került színpadra Őze Áron rendezésében, a szerző dalszövegeire írott új dalokkal.

A határon túli színházakkal való együttműködés keretében lépett fel Zsámbékon a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház Petőfi Sándor A helység kalapácsa című produkciójával. Folytatódott a #kedvesZsámbék! című felolvasószínházi sorozat is Seres Tamás rendezésében.

Régi kedvenc kőszínházi előadások álltak – egyesek első ízben – szabadtéri színpadra Zsámbékon, így a Bálint+Jordán=160, Keresztes Tamással az Egy őrült naplója, a Love Letters Hernádi Judittal és Gálffi Lászlóval és az ...És Rómeó és Júlia... Nagy-Kálózy Eszterrel és Rudolf Péterrel. Emlékezetes este volt a Különkiadás Mácsai Pállal, Máté Gáborral és Lukács Miklóssal és az Utazás a koponyám körül Scherer Péterrel. Beck Zoltán és Grecsó Krisztián a Hoztunk valamit magunkból produkcióval tért vissza Zsámbékra, de a zenészt viszontláthatta a közönség a Másnap című esten is, Cseh Tamásra emlékezve. Szabó Balázs és Grecsó Krisztián is több ízben lépett fel idén Zsámbékon, a Múzsasiratóban együtt álltak színpadra. Bödőcs Tibor Meg se kínáltak című darabja is bemutatkozott Zsámbékon Thuróczy Szabolccsal.

A Zsámbéki Nyári Színház nyári programsorozata augusztus 27-én zárul a Kártyajátékkal. Vecsei H. Miklós és Beck Zoli 32 lapból kilencet „játszik ki”, hogy az ehhez kapcsolódó történetek, versek, dalok, személyes élmények megszülethessenek, mindig új formában, de a régi keretben keltve életre az előadást.

Nyitóképen Vecsei H. Miklós (balra) és Beck Zoltán. Fotó: Fejér János