fbpx

Beck Zoltán vezetésével ismét Zenélő Egyetem indul a Pécsi Tudományegyetemen

Egyebek mellett a zenészek egymás közötti és a publikum irányába zajló kommunikációját is vizsgálják tudományos alapossággal a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) a Zenélő Egyetem (ZEN) programjának kurzusán az őszi szemeszterben.

A már több mint tíz esztendeje működő komplex program az eddigiekben is a populáris zenei kultúra sokféle elemét emelte be az egyetemi-tudományos térbe. Ezúttal a PTE korábbi hallgatói, így Baksa Péter nagybőgőművész, Csurgai Zoltán hangmérnök, Guld Ádám kutató, Marton Zsanett produkciós szakember, Tóth Barbara könnyűzenei menedzser, Végh Enikő HR-vezető tartanak kurzusokat, amelyeken az intézmény hallgatói vehetnek részt.

A kommünikében Beck Zoltánt, az egyetem bölcsészettudományi karának adjunktusát, a 30Y zenekar frontemberét, a ZEN vezetőjét idézve közölték: a 2022-es őszi ZEN-szemeszter a kommunikáció témakörére fókuszál.

A kurzus olyan kérdésekre igyekszik választ találni, mint hogy hogyan tudjuk megszólítani egymást a társadalomban, hogyan lehetünk képesek létrehozni olyan zenei hangot, ami kész a dialógusra, hogyan tudják a zenészek megszólítani egymást és hogyan folyhat valós kommunikáció a zenei szakma, a zenészek és a közönség között – sorolta a zenész, hozzáfűzve: mindennek tudományos értelmezési kereteivel éppúgy foglalkoznak, mint ezek hétköznapi gyakorlatával.

A kommünikében felhívták a figyelmet arra, hogy a ZEN minden kurzusa szabadon látogatható, arra a hallgatók bármelyik karról, szakról jelentkezhetnek. A programról további részletek a zen.pte.hu oldalon olvashatók.

Nyitókép forrása: a Zenélő Egyetem Facebook-oldala

A rovat további cikkei