fbpx

Beethoven-esttel indul a MÁV Szimfonikus Zenekar Szőke Tibor-mesterbérlet-sorozata

Beethoven-esttel indul csütörtökön a MÁV Szimfonikus Zenekar négy hangversenyből álló Szőke Tibor-mesterbérlet sorozata a Müpában.

A Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben olyan karmesterek vezényletével hallgathatja meg a közönség a koncerteket, mint Kovács János, Farkas Róbert, Takács-Nagy Gábor és Charles Dutoit.

A csütörtöki Beethoven-esten Kovács János vezényletével Beethoven I. és V. szimfóniája hangzik el, közöttük pedig a szerző egyik fiatalkori műve, az Ah perfido! (Ó, te álnok!) kezdetű hangversenyária Kolonits Klára szoprán közreműködésével.

A második hangversenyt Farkas Róbert, a MÁV Szimfonikusok vezető karmestere vezényletével február 9-én tartják. A műsoron Mahler és Csajkovszkij művei szerepelnek, az est közreműködője Elisabeth Leonskaja zongoraművész lesz.

A március 16-i Beethoven Forever című est szólistája Maxim Vengerov orosz hegedűművész, dirigense pedig Takács-Nagy Gábor, a MÁV Szimfonikusok állandó vendégkarmestere lesz. A műsoron Beethoven III. (Eroica) szimfóniája szerepel.

A mesterbérlet negyedik hangversenye május 4-én lesz. A romantika géniuszai című esten Berlioz és Liszt népszerű műveit hallhatja a közönség a Grammy-díjas Charles Dutoit vezényletével. A hangversenyen Liszt I., Esz-dúr zongoraversenye hangzik el Balázs János előadásában, valamint Berlioz Római karnevál nyitánya és a Fantasztikus szimfónia című műve lesz hallható.

Nyitókép: Kolonits Klára, fotó: Kaya Ariel Woytynowska

A rovat további cikkei