Ebben az évben már a tizedik, jubileumi Jazzpikniket tartanák, ha nincs a koronavírus-járvány – idézte fel a rendezvény szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Valde Orsolya fesztiváligazgató, hozzátéve: arra azért tavaly nyáron is módot találtak, hogy a magyar előadók felléphessenek 500 fős minikoncerteken.

Elmondása szerint a legtöbb idei előadó járt már korábban a Jazzpikniken, ezért is sikerült a még mindig tapasztalható utazási nehézségek ellenére ilyen erős line-upot összeállítaniuk.

Mario Biondi, az „olasz Barry White” lesz az első nap első nemzetközi fellépője, majd az Al McKay’s Earth, Wind and Fire Experience játssza a világ egyik leghíresebb funky zenekarának számait régi és új tagokkal,

Másnapra a magyar zenei szcéna egyik legnépszerűbb előadója, Rúzsa Magdi készül különleges show-val. A pénteki zárókoncertet adó MF Robots tagjai más együttesekkel jártak már a Jazzpikniken, ebben a felállásban azonban most zenélnek Paloznakon először.

A zárónapon hallható az egyedi downtempo jazzt játszó, német De Phazz, utánuk a holland „szaxofon-király” Candy Dulfer, végül pedig a szintén holland Kraak&Smaak Live Band ad koncertet.

Sánta Dániel fesztiváligazgató-helyettes a magyar fellépőkről beszélt: a nagyszínpadon lesz hallható például a Mörk, majd a Manaky triója is.

A Fábián Juli színpadon a Sárik Péter Trió Falusi Mariann-nal ad Jazzkívánságműsort, az Indigo pedig a Jazzpikniken tér vissza a koncertezéshez.

A Hangfoglaló programmal együttműködésben lép fel a Sebestyén Patrik Sextet és a Rafael Márió Trió, a Fülesbagoly tehetségkutatóról pedig Szigeti Juli érkezik.

Bevétele egy részével a Jazzpiknik minden évben rászorulókat támogat, idén a szervezők az Együtt az Autistákért Alapítvánnyal terveznek együttműködést. A Jazzpikniken az Auttalent 2021 tehetséggondozó programra gyűjtenek a fesztivál szervezői és a MOL Zrt. támogatásával.

A fesztivál részletes programja itt olvasható.

Fotók forrása: Paloznaki Jazzpiknik