November 3–5. között tartotta a Pesti Magyar Színház az Ezeregy éjszaka című world musical kőszínházi ősbemutatóját, ami nagy sikert aratott. Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István darabjának budapesti előadásai a jegyelővételi információk alapján már most 17 telt házat tudhat magáénak.

Tapsvihar és már most 17 telt házas előadás jelzi az Ezeregy éjszaka című új world musical sikerét a Pesti Magyar Színházban. A premierhétvégén nemcsak az alkotók, de a szerzők is együtt izgultak és ünnepeltek a Társulattal.

Az előadás gazdag és színes történet, mely egyaránt szól szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is. Az izgalmas world musical kezdetén Sahriár király szerelmi bánatban szenved, de elé vezetik Seherezádét, a rabnőt, aki – hogy életét mentse és a királyt felvidítsa – mesélni kezd.

Meséiben megelevenedik a varázslatos kelet világa különleges hőseivel, vicces vagy épp félelmetes figuráival: királyfival, hercegnővel, tolvajjal és gonosz varázslóval, no és persze a nagydumás Dzsinnel. Ebben az egzotikus és szórakoztató kalandtörténetben egymást követik a váratlan fordulatok és a fülbemászó dalok.


654cd410bd63648aa29ded52.jpg
Geszti Péter és az Alida szerepét játszó Kusnyér Anna a premieren. Fotó: Juhász Éva

Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István több mint 16 éves munkája talált otthonra a Magyar Színházban november elején. A kőszínházi ősbemutató a szerzők elmondása szerint jobban nem is sikerülhetett volna.

„Azt hiszem, az alkotótársaim nevében is mondhatom, hogy nagyon boldogok vagyunk, hogy 16 év munka után a Pesti Magyar Színházban otthonra talált ez a csodálatos mese a fővárosban is, hiszen lett egy kőszínházi ősbemutatója az Ezeregy éjszakának, méghozzá nem is akármilyen. Végig lehetett érezni azt az elképesztő energiát, akarást és szeretetet, ami a premieren végül felszikrázott, és most nemcsak a színpadra, hanem a nézőtérre is gondolok. Olyan hihetetlenül pozitív fogadtatása volt a darabnak, hogy őszintén megvallva felidézte bennem azt az élményt, amikor annak idején A Pál utcai fiúkat és A dzsungel könyvét mutatták be” – nyilatkozta Geszti Péter, a darab művészeti menedzsere és dalszövegírója.


654cd4d5b96946b389155188.jpg
Jelenet az Ezeregy éjszaka novemberi premier-előadásából. Fotó: Juhász Éva

„Nagyon boldogok vagyunk, mert úgy valósult meg az előadás, ahogy elképzeltük. Nagyon jó előadók, nagyon jó minőségben, remek előadást csináltak. A végeredmény magáért beszél. Tökéletes lett!” – mondta Monori András, a darab zeneszerzője.

Az Ezeregy éjszaka novemberi előadásaira szinte az összes jegy elkelt, de a Pesti Magyar Színház jövő év január végéig biztosan műsoron tartja a produkciót.

Nyitóképen Szemenyei János a Dzsinn szerepében. Fotó: Juhász Éva