Az új közösségi ház 180 főt befogadó, gyermekjátszóval ellátott nagytermében lesz látható Berecz András és Berecz István Apja-fia című műsora, amely bemutatja, hogy egy mai családban mi marad apáról fiúra, tanítás, magyarázkodás nélkül, a puszta példával.

A Pasaréti Közösségi Házban szeptemberben Bagyinszki Ágoston előadása a vallási sokféleségről és a keresztény önismeretről, értelmi fogyatékossággal élő művészek alkotásait bemutató kiállítás, Grecsó Krisztián és Kollár-Klemencz László zenés irodalmi estje, családi nap, valamint Pilinszky-est is várja a látogatókat.       

A ferences rendtartomány által működtetett ház olyan egyedülálló családsegítő központként is működik majd, ahol neves szakpszichológusok ingyenesen fogadják a rászorulókat.   

A négyszintes épület tetején teraszt alakítottak ki. Az intézményben kápolnát, három hittanteremet, 70 négyzetméteres sporttermet, kiszolgálóhelyiségeket és raktárakat hoztak létre. 

A kisgyermekes délelőtti rendezvényeken túl társadalmi beszélgetős estek, üzleti reggelik, színházi előadások, koncertek szerepelnek a programok között, és a megszokott térítésmentes plébániai programok mellett helyet kapnak saját szervezésű, belépőjegyes rendezvények is.

Tevékenységével a közösségi ház nyitni szeretne a környékbeli lakosok felé, céljuk egyebek mellett a klubélet újraélesztése.

Fotó forrása: Pasaréti Közösségi Ház