Berg Judit-mesét és kreatív feladatlapot is tartalmazó csomagot rendelhetnek a családok az UNICEF Magyarország kampányában, a kiadvány előfizetői a szervezet gyermekeket segítő munkáját támogatják.

Az UNICEF Magyarország új programjában Berg Judit írónő ismert mesefigurái kelnek útra, a két kis dínó mutatja be a magyar gyerekeknek és szüleiknek a távoli országokban élő gyerekek hétköznapjait – mondta el Balázs Kata, az UNICEF Magyarország kommunikációs vezetője.     

A programra előfizető családok egy éven át havonta névre szóló levélcsomagot kapnak Berg Judit új, csak itt olvasható meséivel, térképpel, képeslappal és kreatív feladatlapokkal. Az elsősorban 4–10 éveseknek szóló meséken keresztül a családok megismerhetik az adott országban (többek között Banglades, Madagaszkár, Mongólia, Nepál, Mozambik, Elefántcsontpart) élő gyerekek világát.     

A mesék mellett kreatív feladatlapokat, térképet, képeslapot és az adott országról sok érdekes információt is rejt a csomag, amelyben szó esik a kézmosás és az oktatás fontosságáról, valamint az UNICEF munkájáról is. Az előfizetésre fordított összeg segítségével tiszta vizet, gyógyszert, élelmiszert, oktatást kapnak a leginkább rászoruló gyerekek.     

Berg Judit meséit Kőszeghy Csilla illusztrációi teszik még szerethetőbbé, a kampány támogatója pedig a Két kis dínó-meséket is kiadó Pagony.

Nyitókép forrása: Berg Judit Facebook-oldala