Hazánk egyik legnépszerűbb, a nemzetközi színpadokon is elismert tánctársulata október 7. és 18. között Németországban turnézott Fergeteges ? A királyné, a gróf és a cigánylány című darabjával. Az ExperiDance Hamburgban és Berlinben tartott 4-4 előadást, amit a közönség mindkét városban álló vastapssal jutalmazott. A Németországban Sissi címmel bemutatott táncjáték egy varázslatos báli este keretében Erzsébet osztrák császárné és Andrássy gróf beteljesületlen szerelmét dolgozza fel, a 100 Tagú Cigányzenekar 40 szólistájának zenéjére.

admiralspalast_kozonseg

A berlini premieren a német és magyar színházi és diplomáciai élet döntéshozói is megjelentek olyan szervezetek képviseletében, mint az APASSIONATA, a Berlini Magyar Nagykövetség, a Magyar Teátrumi Társaság, a Deutsches Theater München, a Német-Magyar Baráti Társaság, a Mehr! Entertainment, a Magyar Turizmus Zrt., valamint különböző német minisztériumok munkatársai. Vona Tibor ügyvezető-tulajdonos meghívását elfogadva érkezett Fekete Péter, a magyar cirkuszművészet megújításáért felelős miniszteri biztos is.

admiralspalast_2

Az ExperiDance Hamburgban az idén márciusban nyílt Mehr! Theater am Großmarktban, míg Berlinben a világhírű Admiralspalastban lépett fel. A legendás helyszín, amely ? a kevés berlini középület egyikeként ? épen vészelte át a második világháborút, 1910-ben nyitotta meg kapuit. A két világháború között Berlin egyik legnépszerűbb színháza volt, majd a Berlini Állami Operának adott otthont egészen 1955-ig.

admiralspalast_1

Az Admiralspalast közönsége külön ovációval fogadta a produkció párbaj-jelenetét. A jelenet ereje és hitelessége nem véletlen, ugyanis Román Sándor alapító-koreográfus a részletet a Magyar Honvédség segítségével alkotta meg, akik a kardpárbaj gesztusait tanították meg a férfi szólótáncosoknak.

ExperiDance_-_Sissi

A németországi turné befejeztével tovább folynak Havasi Balázs zongoraművész, Román Sándor és az ExperiDance közös évzáró produkciójának, a Grand Finale 2015-nek az előkészületei Budapesten, a RaM Colosseumban.