fbpx

Bezár az Óvóhely Kultúrbunker

Újabb alternatív kulturális tér tűnik el: közel négy év működés után, június 25-én bezár az Óvóhely Kultúrbunker a Bartók Béla úton.

Az Óvóhelyet 2018-ben alapították, az egykori Sanghay Bár helyén, a második világháború után létesült titkos bunkerben. A valamikori katonai létesítményben rengeteg átalakítást végeztek, mire 2018 októberére kialakultak azok a terek, ahol mostanáig egy hangulatos kocsma és egy, a legkisebb független produkcióknak, feltörekvő zenekaroknak, művészeti projekteteknek helyt adó előadótér működött. 

Mint közleményükben írják: az elmúlt két évben lelkes, támogató közönségüknek köszönhetően kétszer is újra tudtak nyitni, minden nap érdekes programokkal várták az érdeklődőket, meglátásuk szerint a projekt folytatható is volna, de az ingatlan tulajdonosával nem tudtak megállapodni, az elszálló bérleti díjjal és az inflációval nem tudják tartani a versenyt, tőke és állami támogatás hiányában így bezárni kényszerülnek. 

A különleges kultúrobjektum még június 25-ig várja az érdeklődőket az ide készült színdarabok utolsó előadásival, koncertekkel, két záróbulival és egyéb akciókkal. Részletek a záróeseményekről az Óvóhely honlapján találhatók.

Fotók forrása: Óvóhely

A rovat további cikkei