A zempléni hegyek által övezett Erdőbénye augusztus második hetében néhány napra valóságos kulturális központtá változik. A helyi borászok kertjeiben a sokrétű borászati és gasztronómiai élmények mellett egyedi, regisztrációhoz kötött programok is helyet kaptak, melyeken minden korosztály képviselője megtalálhatja a magának való szórakozást.

A hölgyek a Borissza bőr fantázianévvel ellátott programon vehetnek részt, ahol kozmetikus segítségével készíthetik el saját tokaji aszús arcpakolásukat, amelyhez a hatóanyagokat, a vitaminokat és az illatot is mindenki maga választhatja. Az élmény egy vezetett sétával válik teljessé a Szépségkertben és a magyar kozmetikumkészítés történetét bemutató kastélyban.

 

A fesztiválon különleges borkóstolókból sem lesz hiány. Míg a nyitókóstolón az erdőbényei pincészetek legjobb borait ízlelhetik meg a látogatók helyi sajtok kíséretében, a borászok saját kóstolókkal is készülnek. A Karádi-Berger Borászat a Palandor évjáratait járja körbe egy vertikális kóstolóval, a Vayi Borászat egy német rajnairizling-kóstolónak ad otthont történelmi évjáratokból, a Béres Borteraszon pedig a Nők Lapja újságírójával, Hulej Emesével való beszélgetés során a Tokaji Borbarátnők boraiból lehet válogatni.

 

A zenét olyan előadók szolgáltatják, mint a Kiscsillag vagy épp a Kerekes Band, de a legkisebb zenerajongókra is gondoltak a szervezők, az ő szórakozásukról ugyanis egy saját Zeneovi gondoskodik majd. A fesztivált határokon átívelő bortörténeti programok is színesítik: Gabriel Kurczewski ?Tokaj története lengyel szemmel? című előadásából többek között azt is megtudhatjuk, miként vállaltak szerepet a lengyel kereskedők a tokaji borok felemelkedésében, míg Ercsey Dániel, a winesofa.eu főszerkesztője egy magyar?szlovák Tokaj workshop keretein belül mesél a borvidékről turisztikai, gazdasági, politikai és történelmi szempontok alapján. A zene és az előadások mellett fontos szerep jut a testmozgásnak is: az Erdőbénye körüli hegyekben kerékpártúrára, a Bodrogon kenutúrára invitálják a látogatókat a szervezők, így biztosítva, hogy a vendégek valóban kiélvezhessék a táj minden adottságát.