Idén is lesz Highlights of Hungary, amely az ország legszeretnivalóbb, legizgalmasabb kezdeményezéseit és vállalkozásait díjazza. A kezdeményezés friss nagykövetei között van mások mellett Borbás Marcsi, Lobenwein Norbert és Bonta Gáspár is.

A nagykövetek kategóriák nélkül egy ötvenes listát állítanak össze az általuk legkiválóbbnak tartott emberi kezdeményezésekről, erről a listáról a közönség választhatja ki a kedvencét.

„Tavaly rekordmennyiségű, 98 ezer közönségszavazat érkezett a jelöltekre, melynek eredményeképpen az éjjel-nappal ugrásra kész Vérlovagok vihették haza a Highlights of Hungary közönségdíját és az ezzel járó kétmillió forintot” – idézték fel a szervezők a közleményben.

A nagykövetek egymás között is szavaznak a listáról, és a mindenki által legszerethetőbbnek, leginspirálóbbnak megszavazott kezdeményezés szintén kétmillió forintot kap.

Tavaly a nagyköveti díjat a Tulipán Gyermekotthon kapta.  

Az idei nagykövetek között van Borbás Marcsi producer, főszerkesztő, műsorszerkesztő, Mádai Vivien, az ELLE magazin főszerkesztője, Rókusfalvy Pál nemzeti bormarketingért felelős kormánybiztos és kommunikációs szakember, valamint a lánya, Rókusfalvy Lili televíziós szerkesztő-műsorvezető, Nagy Viktor olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok magyar válogatott vízilabdázó, Lobenwein Norbert kulturális szervező, a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Strand Fesztivál, a ZamJam, a Mol Nagyon Balaton, a Best of Balaton egyik alapító-főszervezője, Bonta Gáspár dizájner, a 360 design Budapest programigazgatója, a Hype and Hyper lapigazgatója, Trellay Levente, a 100sparks alapítója, a Telep és a Telep Galéria, valamint a Budapest Bägel alapítója, Partos Bence, a Mindset Pszichológia alapító-tulajdonosa, Pál István „Szalonna” népzenész, a Magyar Állami Népi Együttes Művészeti vezetője, Prima Primissima közönségdíjas és érdemes művész, valamint a Highlights of Hungary csapata.

Novembertől ajánlhat a közönség is jelöltet a díjra.

A jelöltek listája februárban válik nyilvánossá, ezt követően március elején szavazhat a közönség.

Ekkor dől el, hogy idén mely személyek, vállalkozások vagy társadalmi kezdeményezések kapják a Highlights of Hungary elismerést. A díjátadóra várhatóan március végén kerül sor.

A 2013-ban alapított, független Highlights of Hungary célja, hogy a kiválóság, a hazaszeretet és a cselekvő lokálpatriotizmus értékei mentén évente elismerje és széles körben megismertesse a legkiválóbb magyar kreatív teljesítményeket, valamint közösséget szervezzen azok alkotói és alakítói köré. A Highlights of Hungary kiemelt partnere a Mathias Corvinus Collegium.

Nyitókép: a Highlights of Hungary 2021 díjátadója. Fotó: Talabér Géza