Euripidész Médeia című darabját mutatják be a Kossuth-díjas Bozsik Yvette rendezésében, Darabont Mikold főszereplésével, Jászai-díjas színművészek közreműködésével a Pécsi Nemzeti Színházban (PNSZ) március 11-én.

A nagyszínpadi előadást két felvonásban láthatja a közönség. Mint írják, Bozsik Yvette a családon belüli erőszakot, a leginkább nőket és gyermekeket, egyúttal az egész társadalmat érintő bűnt tárja fel legújabb rendezésében. Az előadás két nárcisztikus-pszichopata ember egymás elleni harcát mutatja be, melynek áldozatai ártatlan gyermekeik lesznek. Bozsik Yvette Médeiája nem önmagában a gyermekgyilkos anya kegyetlenségét ábrázolja, hanem pontos rajzot kíván adni a társadalmi közönyről, a gyűlölet és a féltékenység könyörtelen harcáról.

A pécsi előadás címszerepében Darabont Mikoldot láthatja a közönség, szerelmét, majd halálos ellenségét, Iászónt pedig Józsa Richárd alakítja. A főbb szerepekben a Jászai Mari-díjas Sólyom Katalin és Lipics Zsolt mellett Németh Jánost is láthatja a publikum.

Khell Zsolt díszlete és Berzsenyi Kriszta jelmezei egy privát jachtkikötőbe helyezik az érzelmileg sivár, ám luxus körülmények között élő családot, akik véget nem érő emberi játszmáik közepette észre sem veszik, hogyan teszik tönkre környezetüket, majd rohannak a végső tragédia irányába.

Nyitókép: Médeia. Forrás: Pécsi Nemzeti Színház