fbpx

Bradley Cooper lesz Steven Spielberg új filmjének sztárja

A San Franciscó-i zsaru című 1968-as krimi nyomán forgatja Steven Spielberg az új filmjét, melynek főszerepét Bradley Cooper kapta.

Bradley Cooper walks the red carpet ahead of the 'A Star Is Born' screening during the 75th Venice Film Festival at Sala Grande on August 31, 2018 in Venice, Italy.

A Warner Bros. filmstúdióban készülő új produkció forgatókönyvét Josh Singer írja. A hollywoodi szaklap szerint Spielberg valószínűleg egészen másként meséli majd el Bullitt történetét.

A Variety.com felidézte, hogy A San Franciscó-i zsaru címszerepét, Frank Bullitt nyomozót annak idején Steve McQueen alakította. A Peter Yates által rendezett eredeti filmben McQueennek egy besúgót kell védenie, hogy az tanúskodhasson a maffia ellen. A besúgót azonban megölik, és Bullitt nyomozni kezd a halála ügyében. Az 1968-as film arról volt híres, hogy a filmtörténet egyik legizgalmasabb autós üldözését rendezték meg benne. McQueen maga vezette a Ford Mustangot, amelyen több módosítást is elvégeztek a kaszkadőrjelenetekhez. A négymillió dolláros költségvetésből forgatott film egyébként nagy sikert aratott a mozikban és a kritikusok körében is, a jegyeladásokból 42 millió dollár (16,5 milliárd forint) folyt be, és a legjobb vágásért Oscart is nyert.

Az egyelőre cím nélküli Spielberg-filmben Cooper producerként is közreműködik. McQueen fia, Chad McQueen és unokája, Molly McQueen pedig executive producerként dolgozik a stábbal.

Spielberg A Fabelman család című, részben önéletrajzi elemeken alapuló legutóbbi filmjét november eleje óta játsszák az észak-amerikai mozik. Cooper pedig már a Leonard Bernstein világhírű karmesterről és zeneszerzőről szóló Maestro utómunkáin dolgozik, amelyet színészként, társforgatókönyvíróként, rendezőként és producerként is jegyez. A Maestro című film fejlesztésével Spielberg éveket töltött, ám miután megnézte Cooper Csillag születik című rendezői bemutatkozását, arra bátorította kollégáját, hogy vállalja el a film rendezését.

Nyitókép: Bradley Cooper amerikai színész. Fotó: Shutterstock/Denis Makarenko

A rovat további cikkei