Július 13-án a francia nemzeti ünnep alkalmából ingyenes koncertekkel és műhelyfoglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Francia Intézet.

Kép forrása: Frania Intézet
Kép forrása: Francia Intézet

Az immár hagyományos utcabálra idén is színes programot állított össze a Francia Intézet. Az est elején a mozogni vágyók workshop keretében sajátíthatják el a breaktánc alapjait. Franciaország a hiphop fellegvára, így nem véletlen, hogy a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékokon hivatalos sportágként szerepel a szóban forgó műfaj, amelyet 13-án a Master Dance iskola egyik tanára mutat be.

Ezt követően tahiti táncbemutató idézi meg az olimpiai szörfversenyek idei helyszínének szellemét. A Manahiti Táncosok és Dobosok bemutatóján megelevenedő történetek túlmutatnak időn és kultúrákon, egyetemes, örök értékeket szeretnének közvetíteni.

Az utcabál második felében az Ötödik Évszak világzenei és a Romano Glaszo európai cigány és magyar népdalfeldolgozásai szolgáltatják a talpalávalót. Az estet Daniel Moritz DJ-szettje zárja; stílusa az underground és a ballroom szcénába egyaránt beleillik, és a house, a hard groove, a dark disco, valamint a voguing egyedi keverékét hozza a tánctérre.

A programok közben a Francia Bisztró frissítőkkel és harapnivalókkal várja az utcabál résztvevőit.

Az ingyenes rendezvény a Groupama Biztosító támogatásával valósul meg. Részletes információ a Francia Intézet honlapján, illetve az utcabál Facebook-eseményében.