fbpx

Broadway-bohózat a Vörösmarty Színházban

Hargitai Iván rendezésében mutatta be Murray Schisgal Szerelem, Ó! című előadását januáűr 24-én a székesfehérvári Vörösmarty Színház.

A háromszereplős darab fókuszában a szerelem, a házasság, a mindent mozgató érzelmek állnak, de ha kicsit szélesebbre húzzuk a vásznat, felsejlik, hogy mennyi konfliktus, idegőrlő döntéshelyzet, elementáris ösztön mozgat minden apró emberi sorsot.

Keller János és Ottlik Ádám

A történetben harminc év után találkozik két régi iskolatárs. Miltnek (Ottlik Ádám) jól megy sora, nagymenő, sikeres, nős ember. Harry (Keller János) viszont egész idő alatt hiába kereste az élete értelmét. Ezért épp a folyóba készül vetni magát. A gazdag, ám fösvény üzletember ébred rá a megoldásra: felajánlja barátjának saját feleségét. Az ötlet olyannyira abszurd, hogy Harry mégis inkább felmászik a hídkorlátra. Így indul ez a Woody Allen világát idéző szatirikus vígjáték, melyben miután megjelenik Milt temperamentumos felesége, a két ellentétes karakterű férfi élete rendkívüli fordulatot vesz. Ellen (Váradi Eszter Sára) ugyanis rövid úton meghódítja Harryt.

Ottlik Ádám, Váradi Eszter Sára és Keller János

Hargitai Iván rendező szerint nagy hagyományunk van az abszurd történetek terén: „Mrozektől Örkényen át ez a fajta humor ismert. Magában a történetben is megjelenik, a feleség meg akarja ölni a férjét, a férj meg akarja ölni a feleségét, a darab vége is furcsán tragikomikus, mint Örkénynél.”

A rovat további cikkei