Július 5-én, vasárnap délután bezárta kapuit a CSÓK, a derűs élet festője című tárlat a Várkert Bazár Testőrpalotájában. Az utolsó látogatót L. Simon László miniszterhelyettes, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára köszöntötte, valamint páros tiszteletjegyet nyújtott át A magányos cédrus ? Csontváry géniusza tárlatra, amelynek a volt Honvéd Főparancsnokság ad otthont. Beszédében kiemelte a Csók István emlékkiállítás sikerét, amelyet több mint húszezren tekintettek meg február 13-i megnyitása óta.

csokzaro4

Málik Jenő és Bernáth Klára, az utolsóként érkező budapesti házaspár már régóta tervezte megnézni a tárlatot. ?Tudtuk, hogy hosszú ideig lesz nyitva, aztán ma délelőtt kiderült számunkra, hogy ez az utolsó lehetőség. De nagyon örülünk, hogy így alakult és pont időben estünk be.? Hozzátették, hogy a Csontváry-tárlatot is nagyon várják.

Ezzel párhuzamosan zajlott A magányos cédrus ? Csontváry géniusza megnyitója is, hiszen július 5-én volt Csontváry Kosztka Tivadar születésének évfordulója is.

csokzaro5