fbpx

Búcsúkeringő – Klippel jelentkezett a godfater.

Megjelent a Tátrai Tibor, Szebényi Dani, Borlai Gergő, Gotthárd Misi és Kéri Samu alkotta „szupercsapat” Búcsúkeringő című dalához készült videója.

A 2022-es év izgalmasra sikerült a frissen alakult formáció, a godfater. számára. Miután a zenekar júniusban hatalmas sikerrel bemutatkozott a Barba Negra színpadán, a novemberi müpás koncertjükre 48 óra alatt elfogytak a jegyek, az októberi instantos lemezbemutató pedig bő egy hónappal az esemény előtt telt házas. Ezért a csapat úgy döntött, hogy a lemezbemutató koncertből duplázik, és két egymást követő este is színpadra lépnek. Közben pedig egy kéthetente megjelenő dalsorozatra készülnek.

Nemrég látott napvilágot első saját daluk, a Búcsúkeringő videóklipje, amit a Tátrai–Szebényi–Szepesi hármas jegyez.

A helyszín a nem mindennapi látványt nyújtó parádi Freskó, ami egyébként is közel áll a csapathoz, hiszen gyakran alkotótáboroznak ott. Ez a dal volt, ami elindította a közös útján a zenekart. Még a megalakulás előtt kezdett el rajta dolgozni Tátrai Tibusz és Szebényi Dani. A Búcsúkeringőben benne van minden, ami a zenekar esszenciája: himnikus refrén, gitárszólók, bluesos dallamok, erő és szeretet összessége.

Tátrai Tibor így gondol vissza a közös munkára: „A Búcsúkeringő váza egy ideje már megszületett a fejemben, de közben történt pár olyan dolog a világomban, ami keresztbetörte a megvalósítását. Egy kisebb nyugalmi szakasz után összetalálkoztam Danival. Amikor dolgoztunk nála a dalon, már akkor, ahogy megszólalt, ahogy Dani énekelt rá, egyből mindketten éreztük, hogyan fog ez kiteljesedni úgy, hogy még semmit nem láttunk belőle. Az, hogy ez a dal így testesült meg, azt köszönöm a sorsomnak.”

Nyitókép: godfater. Fotó: Molek Csaba

A rovat további cikkei