Búcsúturnéra indul az Aerosmith amerikai rockegyüttes, a koncertsorozatot szeptemberben kezdik – jelentették be hétfőn.

A Peace Out című észak-amerikai turné szeptember 2-án kezdődik Philadelphiában, 40 állomása lesz. Szilveszterkor koncerteznek Bostonban, ahol a banda 1970-ben megalakult, és január 26-án fejezik be a körutat Montrealban.

„Azt hiszem, épp itt az ideje” - mondta az AP amerikai hírügynökségnek Joe Perry, az együttes gitárosa. Hozzátette, hogy a zenekar minden tagja elmúlt hetvenéves, a legidősebb a hetvenöt éves Steven Tyler frontember.

„Itt a lehetőség, hogy megünnepeljük az ötven évet, mióta együtt játszunk. Nem tudhatjuk, meddig leszünk elég egészségesek az ilyesmihez. Jó ideje, hogy nem volt valódi turnénk. Sokáig játszottunk Vegasban, jó volt, de alig várjuk, hogy megint úton legyünk” – nyilatkozott Perry.

Az 1970-ben alapított Aerosmitht négyszer jutalmazták Grammy-díjjal, 2001-ben felléptek a Super Bowl félidős műsorában, beiktatták őket a Rock and Roll Hírességek Csarnokába. Közölték, hogy Joey Kramer dobos nem vesz részt a turnén, a tavalyi vegasi koncertek után szabadságot vett ki, hogy „családjával és egészségével foglalkozhasson”. Helyette John Douglas dobol a koncerteken.

Nyitókép: Az Aerosmith egy 2022-es koncerten. Fotó: Valerie Macon/AFP