Búcsúznak a Petőfi Irodalmi Múzeum időszaki és állandó kiállításai: az intézménynek otthont adó Károlyi-palota januárban kezdődő felújítása előtt 2021. december végéig van lehetőségük az érdeklődőknek megtekinteni a tárlatokat.

Decemberben még három alkalommal jelentkezik a 4× Petőfi sorozat. A PIM múzeumpedagógusai december 4-én, 11-én és 17-én 17 órától családi tárlatvezetéssel és foglalkozásokkal várják mindazokat, akik még nem látták vagy még egyszer utoljára megtekintenék a múzeum állandó Petőfi-tárlatát – a palotarekonstrukcióval párhuzamosan ugyanis ez a kiállítás is alapjaiban újul meg.

December 6-án 18 órától zenehallgatással egybekötött kerekasztal-beszélgetéssel, december 9-én 18 órától pedig a Pilinszky 100 sorozat utolsó élő kiadásával zárul a Pilinszky-emlékév. A zenét középpontba helyező hétfői eseményen Czigány György legendás rádiós műsorvezető, illetve Pintér Tibor zeneesztéta segítségével ismerkedhetnek meg az érdeklődők Pilinszky kedvenc zeneműveivel, a december 9-i, csütörtöki beszélgetésen pedig Müller Péter Sziámi és Darvas Ferenc lesznek Juhász Anna vendégei.

December 7-én rendhagyó tárlatvezetéssel búcsúzik a PIM nagy sikerű „Rézbőrű volt az alkony” – a magyar indiánozás nyomában című kiállítása. Az autentikus indián zenével illusztrált utolsó kurátori tárlatvezetésre 17 órától várják az érdeklődőket.

A Petőfi Irodalmi Múzeum tájékoztatja látogatóit, hogy a kiállításokon és rendezvényeken kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszk használata.

A nyitókép a Petőfi-kiállításon készült. Forrás: PIM