fbpx

Budai Komédiások – októberben kezdi meg működését a társulat

A Figurina Bábszínház épületében kezd el működni októbertől a Budai Komédiások társulata. A Retek utca 17. szám alatti, negyven fő befogadására képes színházteremben eddig gyermekeknek szóló előadások voltak, emellett havonta tíz alkalommal felnőtteknek szóló műsor is lesz.

A Röhögjünk együtt! című zenés, improvizációra épülő előadássorozat népszerű művészeket vonultat fel és tesz próbára a színpadon Pille Tamás moderálásával. Októberben Fésűs Nelly (3-án), Csonka András (21-én) és Peller Károly (19-én, 25-én, 28-án) lép színpadra. A zongoránál minden alkalommal Szilassy Nelly foglal helyet.

Akik zenés, könnyed kávéházi hangulatra vágynak élő zenével, azok számára a Szimplán egy duplát! című, Zerkovitz Béla-slágereket felvonultató darabja ajánlott. Pille Tamás rendezésében Majorfalvi Bálint és Fábián Nikolett lép színpadra. Koreográfus Cortés Sebastián, zenei munkatárs Szilassy Nelly. Az október 24-i bemutatót a hónapban még két előadás követi 26-án és 29-én.

 Az ötször született fiú című „színházi kámedi”-ben pedig két színész tizenöt szerepben való virtuóz játékát élvezheti a néző, betekintve egy kicsit egy fiktív színházi próbafolyamatba, komikus formában. A produkció ősbemutatónak mondható, hiszen a két szereplő – Majorfalvi Bálint és Téglás Márton – írja és rendezi is az előadást, amely október 30-án és 31-én látható.

A társulat állandó tagja Pille Tamás társulatvezető, Majorfalvi Bálint, a Komáromi Jókai Színház művésze, Szilassy Nelly zenei vezető, valamint Fábián Nikolett és Téglás Márton színművész.

További információk a Budai Komédiások Facebook oldalán.

A nyitóképen Pille Tamás.

Forrás: Budai Komédiások

A rovat további cikkei