fbpx

Budapest street-story: kreatív alkotópályázat fiataloknak

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Galéria 2021 március elejétől új kreatív pályázatot hirdet 6-19 éves diákoknak.

A szervezők a Budapest STREET-story pályázattal a fiatalok figyelmét a városi térélmény alapegységére, az utcára szeretnék „visszairányítani”. A befelé fordulást és az otthoni, intim tereket előnyben részesítő karanténhónapok ellenpontjaként arra biztatják a fiatalokat, hogy tekintsenek kifelé, a közös tapasztalataink tereire. A galéria munkatársai kifejezetten bátorítani szeretnék a fiatalokat, hogy

engedjenek teret kritikus gondolatiknak is, és vizuális formában artikulálják véleményüket társadalmi, környezeti vagy bármilyen más, számukra fontos jelenséggel kapcsolatban. 

Formai megkötés nincsen. A pályázatra grafikával, festménnyel, fotóval, szoborral, installációval, de akár videómunkával, animációval is lehet jelentkezni március 1. és június 6. között. A beérkezett és a szakmai zsűri által legjobbnak ítélt kreatív munkák kiállításra is kerülnek 2021 novemberében. A diákalkotásokból rendezett tárlat tematikusan illeszkedik majd a 2021. szeptember 9. és december 17. között megrendezésre kerülő, Budapest Street Archeology című nagyszabású kiállításukhoz, mely a fővárosi utcaművészet történetét mutatja be. További információ elérhető ide kattintva.

Nyitókép: Deák17 Galéria

A rovat további cikkei