fbpx

Budapesten zárul novemberben a Héttorony fesztivál

November 18. és 20. között Budapesten rendezik a Héttorony fesztivál záró programsorozatát: Makovecz Imre születésnapján, illetve az azt megelőző napokban a Nemzeti Múzeumban és a Fonó Budai Zeneházban várják a közönséget.

A Héttorony fesztivál hagyományosan a világ- és népzene klasszisait hozza el az organikus építészet magyar mesterének tereibe. A fesztivált idén rendhagyó módon két időszakban rendezik meg: májusban Makovecz Imre vidéki és határon túli épületeiben találkozhatott a közönség zenei és építészeti programokkal, a záróeseményeket és az ünnepi gálaműsort pedig a korábbi években megszokott időben Budapesten tartják.

A fesztivál záróprogramja november 18-án kezdődik a Magyar Nemzeti Múzeumban, ahol építészeti tematikájú kiállítások mellett Makovecz Imre – Ég és Föld közötti építészet címmel rendeznek kerekasztal-beszélgetést. Másnap a Fonó Budai Zeneházban kamasztáncház és a Sarjú Banda várja az érdeklődőket, az esemény vendége Sebő Ferenc, aki az 50 éves táncházmozgalomról beszélget a fiatalokkal. Ezután Apáról fiúra címmel Koncz Gergely és tanítványai, valamint Kodoba Florin és fiai adnak koncertet, valamint lesz közös esti táncház.

November 20-án, Makovecz Imre születésnapján a Fonóban rendezik a fesztivál ünnepi gálaműsorát, amely a Gondolatok táncban és versben című táncszínházi produkcióval indul Rémi Tünde és Appelshoffer János közreműködésével, a verseket Schlanger András adja elő. A 2022-es Makovecz Imre-díj ünnepélyes átadását a Dresch Vonós Quartet koncertje követi. További információ a fesztivál honlapján, a www.hettoronyfesztival.hu oldalon található.

Nyitókép: Makovecz Imre Kossuth- és Ybl Miklós-díjas magyar építész. Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

A rovat további cikkei